Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδας με αγορές αξίας άνω των 50€ - Τηλ.: 2109939968

Grimaneli Boutique
Διαβάζετε τώρα:
Ο μεγάλος Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ και τα έργα του
Επόμενο άρθρο

Ο μεγάλος Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ και τα έργα του

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ ήταν Ολλανδός ζωγράφος, που γενικά θεωρείται ο σπουδαιότερος μετά τον Ρέμπραντ βαν Ράιν και ένας από τους σπουδαιότερους μετα-ιμπρεσιονιστές.

Πούλησε μόνο ένα έργο τέχνης κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά τον αιώνα μετά τον θάνατό του έγινε ίσως ο πιο αναγνωρισμένος ζωγράφος όλων των εποχών.

Το εντυπωσιακό χρώμα, οι εμφατικές πινελιές και οι περιγραμμένες μορφές του έργου του επηρέασαν δυναμικά το ρεύμα του Εξπρεσιονισμού στη σύγχρονη τέχνη.

Η τέχνη του Βαν Γκογκ έγινε εκπληκτικά δημοφιλής μετά το θάνατό του, ειδικά στα τέλη του 20ού αιώνα, όταν το έργο του πουλήθηκε για ποσά ρεκόρ σε δημοπρασίες σε όλο τον κόσμο και παρουσιάστηκε σε εκθέσεις που περιοδεύουν υπερπαραγωγικά.

Εν μέρει λόγω των εκτεταμένων δημοσιευμένων επιστολών του, ο Βαν Γκογκ έχει επίσης μυθοποιηθεί στη λαϊκή φαντασία ως ο κατεξοχήν βασανισμένος καλλιτέχνης.

Η Έναστρη Νύχτα (Starry Night), μια μετρίως αφηρημένη τοπογραφία (1889) ενός εκφραστικού νυχτερινού ουρανού πάνω από ένα μικρό χωριό στην πλαγιά ενός λόφου, είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του.

Οι Ίριδες (Irises) ένας επίσης πολύ διάσημος πίνακας του Ολλανδού ζωγράφου, είναι η αποτύπωση του φυτού ίρις. Ζωγράφισε τις Ίριδες καθώς νοσηλευόταν στο άσυλο Σεν Πωλ ντε Μουζόλ στην Σεν Ρεμί ντε Προβάνς στη Γαλλία, τον τελευταίο χρόνο πριν τον θάνατό του το 1890.

Μέσα από την εξαιρετική μας συλλογή "The Art Gallery Collection", μπορείτε να ανακαλύψετε μοναδικά αντικείμενα με αναπαραστάσεις από έργα μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Vincent van Gogh.

 

Καλάθι Κλείσιμο

Το καλάθι σας είναι άδειο

Ξεκινήστε τις αγορές
Δείτε επιλογές Κλείσιμο